Kotimaiset Sulalaatta sulanapitoelementit ovat vaivaton, nopea, joustava ja pitkäikäinen sulanapidon ratkaisu. Sulalaatta sulanapitoelementit sopivat kaikkiin kohteisiin - niin jalankulkijoille kuin raskaalle liikenteelle: portaisiin, invaluiskiin, ovien edustoille, suojateille ja autotallien ajoluiskiin ja lastausalueille. Sulalaatat asennetaan erittäin nopeasti ja vaivattomasti. Kulkeminen kohteeseen sujuu asennuksenkin ajan. Pinta-asennettavina Sulalaatta sulanapitoelementit voidaan asentaa kelissä kuin kelissä, myös talvella – pakkaset ja lumi eivät työtä jarruta!

Esimerkkejä Sulalaatta sulanapitoelementtien käyttökohteista

Jalankulku ja kevyt liikenne:

 • porrasaskelmat
 • ulko-ovien edustat
 • invaluiskat ja muut esteettömyys ratkaisut
 • kulkuväylät ja polut
 • terassit, kuistit ja parvekkeet
 • luhtitalojen käytävät
 • uimalaiturit ja uimaportaat
 • automaattiovien kynnykset (jääpolanne-ongelmat)
 • tuulikaapit (kuraantuminen vähentyy, edustavuus lisääntyy)
 • automaattiovien ja liukuportaiden edustat (sepelin aiheuttamat tukkeutumis ja mekanismien kulumisongelmat poistuvat)
 • lastauslaiturialueet ja -lastauslaiturialueiden ovien kynnykset

Sulanapitoa ja lumenpoistoa vaativat liikennekohteet:

 

Sulalaatta Raide-sulanapitoelementit, Suojatie-sulanapitoelementit ja Kansi-sulanapitoelementit

Sulanapitoelementit tuodaan valmiina paikalle ja niiden pinta-asennus sujuue nopeasti:

 • kotipihojen ajoluiskat
 • parkkihallien ajoluiskat
 • lastauslaiturien ajoalueet ja luiskat
 • lastivaaka-alueet
 • suojatiet
 • ajoneuvo- ja kevyenliikenteen siltojen kansielementit
 • pihateiden liittymät (vaikeasti lumesta puhdistettava ns. auravallialue: Sulalaatta sulanapitoelementti upotetaan maan sisään, niin ettei aura-auto vie mennessään. Voidaan asentaa myös talvella.)

Sulalaatta Raide- ja Suojatie-sulanapitoelementit sopivat myös kohteisiin, joissa pitää päästä uudistamaan tai huoltamaan sulanapito pinnan alaisia teknisiä järjestelmiä esim. LVI-putket ja laitteet. Sulalaatta elementit voidaan nostaa huolto- ja uudistamistyön ajaksi syrjään, ja asentaa työn jälkeen nopeasti takaisin paikoilleen. Sulalaatta sulanapitoelementti ratkaisulla voidaan suunnitella ja rakentaa myös ns. tekninen kansi- tai siltaelementti peittämään LVI-järjestelmä tai sen osia. Tälläinen ratkaisu soveltuu erityisesti kaupunkien katuosuuksille, joissa katua joudutaan avaamaan useasti, ja jouduttaisiin pinnoittamaan asvaltilla myös useasti/toistuvasti.

Sulalaatta lämpöelelementit joissa punainen pinta

Sulalaatta mukautuu kohteeseen

Sulalaatta sulanapitoelementit valmistetaan asiakkaan kohteeseen sopiviksi. Muoto ja mitat kohteen mukaan.

 

Väri asiakkaan oman valinnan mukaan Tikkurilan RAL-värikartasta tai Symphony-värijärjestelmän mukaan.

 

Asennus olemassa oleviin kohteisiin pinta-asennuksena ja uudiskohteissa Sulalaatoille varatuille paikoille.

SUUNNITTELU JA ASENNUS

Sulalaatat tehdään kohteen mittojen ja vaatimusten mukaan ja elementit tuodaan paikalle asennusta vaille valmiina. Sulalaattojen asennus sujuu nopeasti, siististi ja meluttomasti ja kulku kohteeseen sujuu myös asennuksen aikana.

Sulalaatta lämpöelementit asennetaan pinta-asennuksena. Kiinnitys alustaan tehdään siihen sopivilla ruuveilla alustan materiaalin vaatimusten mukaan. Sähköjohdot koteloidaan, tarvittaessa, eli suunnittelu ja asennus kohteen mukaan niidenkin osalta.

 

Uudiskohteissa elementit voidaan asentaa niille suunniteltuun valmiiseen matalaan syvennykseen ja johdot niille varattuun uraan tai koteloon tms.

 

Ovien edustalla otettava huomioon kynnyskorkeus. Sulalaatat ovat 17 — 25 mm paksuja, mutta kohteen vaatiessa tarvittaessa paksumpia. Elementin alle voidaan asentaa myös esim. korotuspalat.

 

Jos kynnyskorkeus oven edustalla ei vaikuta riittävältä, ota rohkeasti yhteyttä, vuosien saatossa meille on kertynyt runsaasti kokemusta ratkaisuvaihtoehdoista hankalammiltakin vaikuttaviin paikkoihin. Ota kohteesta kuva ja mitat ja lähetä meille ilmaista arviota varten — asiantuntemus on alaamme.

 

Asennusalusta

Sulalaatta soveltuu pinta-asennettavaksi kaikille pinnoille: asfaltille, betonille, teräkselle, luonnonkivelle ja puulle. Pinta-alaltaan isommat tasoelementit voidaan asentaa myös kelluvasti hiekka-, sora- tai nurmipinnan päälle. 


Sulalaatat voidaan toki kohteesta riippuen upottaa kokonaan tai osittain pinnan alle. Sulalaatan perusidea on kuitenkin se, että kaikki energiateho kohdistuisi mahdollisimman tehokkaasti askelpintaan, eikä lämmittäisi turhaan rakenteita tai maamassoja

 

Sulalaatat soveltuvat portaiden, pihan kulkureittien ja terassien peruskorjauksiin
Sulalaatta lämpöelementeillä ulkoportaat voidaan korjata uudenveroisiksi, talviturvallisemmiksi ja lumen poisto käy napista painamalla.

 

Kuten edellä esitelty, Sulalaatat voidaan asentaa olemassa oleville porrasaskelmille pinta-asennuksena. Elementeistä voidaan myös valmistaa itsekantavia elementtejä asennettavaksi esim. teräsporrasrakenteeseen tai kiskoille.

 

Voimme toimittaa ja asentaa kokonaan vanhaa vastaavan portaikon, sulanapidolla.

 

Sulalaatta on jo sinällään pinnaltaan turvallisen pitävä kvartsihiekkapinnoitteensa ansiosta ja sillä on erinomaisen mukava askeltaa myös paljain jaloin. Pihojen kulkuväylien ja terassien laatoitus ja laudoitus voidaankin korvata Sulalaatta lämpöelementeillä.

 

Ajoneuvoliikenne, myös raskas kalusto, myös liikennealueiden pintojen peruskorjaustarpeisiin

 

Valmistamme myös raide-elementtejä vaativiin olosuhteisiin esim. rinteissä sijaitseville pihateille, autotallien ja parkkihallien ajoluiskiin ja raskaan liikenteen kohteisiin kuten lastauslaiturialueille ja satamiin.

 

Sulalaatta Raide-elementtimme ovat kustannustehokas ja kestävä ratkaisu myös kotipihojen ja maatilakeskusten autotallien ja konehallien ajoluiskiin. 

 

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on talvinen lumi- tai liukkausongelma tai peruskorjaustarpeita, joihin haluat kestävän, toimivan ja tehokkaan ratkaisun ja samalla lisätä ulkoalueittesi turvallisuutta ja toimivuutta.

 

Sulalaatat erikoiskohteisiin

Yksilölliset lämpöelementit voidaan suunnitella mittojen mukaan erikoiskohteisiin kuten esim. jäänpoistoon automaattiovien kynnyksiksi ja rullaportaiden eteen ja tuulikaappeihin (hiekoitushiekka ongelmat poistuvat, kuraantuminen ja siivoustarve vähentyy ja edustavuus paranee).

 

Parvekkeilla Sulalaatta poistaa lumet ja estää tai ehkäisee sulamisvesien ja suurien lumikuormien aiheuttamat ongelmat, ja suojaa siten rakenteita. Sulalaatat pidentävät parvekesesonkia ja parantavat viihtyvyyttä,.

 

Sulalaatat sopivat 24 V (verkko)muuntajalla varustettuna vedenvaraisiin (myös merivesi) kohteisiin kuten uimaportaisiin.

Valmistamme myös avantouintiportaita, ks. tuotteet sivuiltamme. 

 

Kysy ja tutustu

Ota yhteyttä! Konsultoimme mielellämme, kuinka voit luoda lisää turvallisuutta ja minimoida kohteesi liukastumisriskit. Tutustu myös referenssit-sivulla työkohteisiimme https://www.sulalaatta.com/referenssit. 

Ilmainen arviointi joko asennettuna tai pihaan kuljetettuna. Asennukset ja toimitukset koko Suomen alueella ja Pohjoismaissa. Huomaa myös kotitalousvähennysosuus 60 % (mittatilaustyö).
OPR rahoitus, jopa 3:kk korotonta maksuaikaa.
Rahoitusmahdollisuus myös yrityksille ja yhdistyksille. Kysy lisää.Kysy lisää!

Paranna ulkoalueittesi turvallisuutta Sulalaatta-sulanapitoratkaisulla!

 

Copyright Sulanapito Oy, kaikki oikeudet pidätetään, all rights reserved, 1998 - 2023

Ilmainen hinta-arvio Sulalaatoista mittatilaustyönä kohteeseenne,

soita: 045 805 7355

 

Sulalaatoilla on 5 vuoden takuu.

Asennukset myös talvella.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse